Ole Jauch

Billedkunstner

“Kunst handler ikke om at forstå det, men om at mærke det”

Ole Jauch er billedkunstner og arbejder med fotografi som primære medie. Han interesserer sig for menneskers opfattelse og oplevelse af tid. Med sine fotografier og grafiske tryk indfanger han og fastholder tid, som en slags fikspunkter af foranderlighed. Han søger at skabe et rum for refleksion. Et pusterum i en verden, der suser af sted.

Ole
1
IMG_3122
IMG_1335
IMG_6100

Teknikkerne bag Jauchs fotografier er analog, tidskrævende og beundringsværdigt tålmodige. Et enkelt billede kan have taget et halvt år at tage.

Gennem sine fotografier og grafiske tryk fortæller Jauch sin historie. Det er fortællinger om ensomhed, sårbarhed, tidløshed. Det er fortællinger, der kan mærkes og det er svært ikke at blive rørt. Både over motiverne af et liv, der går alt for stærkt, og af deres skrøbelighed ved kun at eksistere i et øjeblik.

Jauch betragter et fotografi fra både afsender, motiv og modtager og mener at det røber noget sårbart fra alle komponenter. Den der udser sig et motiv og vælger at indfange netop dette øjeblik. Motivet, der lader sig indfange og den, der betragter det færdige billede og vælger at stoppe op og lade sig opsluge af netop det motiv.

Derfor er Jauch optaget af, at flere får øjnene op for fotobøger. For det er med fotobøger, at man kan fortælle en sammenhængende historie, der også inkluderer mellemregningerne frem til de større nedslagspunkter. En fotobog kræver at man tager sig tid til fordybelse og netop denne handling synes essentiel for Jauch at flere tager sig friheden til. For det er netop når man stopper op og betragter, at nye perspektiver lader sig vise.

Det er en rejse at dokumentere tid men Jauch har formået at skabe små åndehuller hvorfra beskueren kan trække vejret for en stund og opdage nye sider af en verden vi alle er en del af.

Jauch har udstillet et utal af steder og udgivet flere fotobøger. Han afholder workshops og underviser i kreativ fordybelse og udvikling.