Christian Glahn

Keramiker

Japansk opdragelse indenfor keramikken med en forkærlighed og passion for håndværket og det danske pottemageri. I sin egen opfattelse er Christian mere håndværker end kunstner og sætter en ære i at kunne dreje ordentligt, hvilket bl.a. har indbragt ham titlen som Danmarksmester i 2019.

glahn3
glahn9
glahn13
glahn10
glahn12

Christian Glahn – keramiker

Keramikken som disciplin har ikke været konstant i Christians kunstneriske virke. Med både teater og musik på professionelt niveau i en lang årrække, bevæger Christian sig inden for flere kunstarter. Men efter mere end 30 års pause fra keramikken ramte savnet, og Christian har de sidste ti år igen fået ler i sine skabende hænder.

Christian er uddannet keramiker ved Skolen for Brugskunst i København i 1977, men fascinationen for keramik spores til Christians helt unge år, hvor hans far forhandlede keramik. Når Christian fortæller historier om hvordan han allerede dengang lærte faget at kende, og sågar selv blev sat i gang ved de store maskiner, fornemmer man levende hvor interessen startede.

På en tur til Japan som 19-årig blev Christian bjergtaget af den japanske keramik, karakteriseret ved ydmyghed og perfektion i udøvelsen og respekt for traditionen.

Derfor ligger arbejdet med den danske pottemagertradition Christian meget på sinde i dag, således har han både haft ansættelse ved og leveret genstande til museer rundt om i landet. I sin egen opfattelse er Christian mere håndværker end kunstner og sætter en ære i at kunne dreje ordentligt, hvilket bl.a. har indbragt ham titlen som Danmarksmester i 2019.

For tiden er Christian i gang med opbygning af nyt værksted på Skovvej i Skælskør og glæder sig til snart at kunne komme i gang med en opgave med et nyt stel.

glahn7
glahn6
glahn8
glahn14