Benny Forsberg

Billedhugger

Jeg har brug for at satse. Brug for at tvinges til at gå andre veje, når jeg sætter mejslen i stenen, og den ikke brydes, som jeg havde planlagt det. Jeg har brug for tid og plads til at gå nye veje.

Benny15
Benny10
Benny17
Benny7
Benny3

Benny Forsberg – billedhugger

Støvet danser i lyset i det gigantiske arbejdsrum på Harboes Vænge, hvor Benny Forsberg Jensen i bogstaveligste forstand kommer til fysisk udtryk i sit magnum univers.

Hans værksted er fyldt med arbejder i forskellige stadier. På væggene hænger tidligere 3D skulpturer i akryl, …Dækket af et fint lag granitstøv, har de stadig gang i skyggespillet på væggene. Midt i rummet står tonstunge sten. På gulvet ligger stenhuggerens værktøjer. Bor hammer, mejsel…. Tegninger spredt overalt. Hans drive er den 3-dimensionelle verden. Hans afsæt er Fibonacis talrække udsat for bl.a. lazer & print, og omsat i sten, aluminium, bronze & akryl.

Når Benny arbejder, er det kontakten med det uforudsigelige, ikke at kende vejen til færdigt værk, der driver ham. Benny Forsberg tager kunderne med i sine satsninger. Hans skitser er kun ca. 20% færdige, når de ser dem første gang. Resten er et anliggende mellem deres tillid og Bennys hjerne, der til gengæld er mindst lige så optaget af hvor hans værker skal stå, som hvordan de skal se ud. For Benny er det en helhed. Det er samspillet mellem omgivelserne og hans arbejde, der tænder ham, og når du møder hans kunst i det udendørs landskab, spiller den altid sammen med omgivelserne, uden at overdøve dem.

I det indendørs rum påvirkes hans 3D værker samtidig af lysets brydning, kaster lange skygger i rummet, og tilføjer dermed en fjerde, nærmest magisk dimension.

Benny sidder på gulvet og ser sig omkring. Han har holdt pause, vi har talt så længe at støvet har lagt sig. Det er her på Harboes Vænge, han lader sig rive med, og dyrker de lange deadlines med plads til sporskift.

På overfladen af en stor granitblok bliver en 3D tegning pludselig synlig, da en solstråle finder vej fra rummets ovenlysvindue.

Benny1
Benny2
Benny4
Benny13