Lars Kristian Sørensen

[lab_heading title=”Lars Kristian Sørensen”][/lab_heading]

Mennesket…musikken…metamorfoserne

Lars Kristian Sørensen er eneste medlem af KIT, der ikke producerer for øjet, men for øret.

Alene med sin guitar fylder han rummet. Kirken, koncerthuset, den intime cafe, eller parken. Lars skifter ham med sin scene, med sin musik og med sit publikum, og han performer på størstedelen af paletten.
Hans hjem er en fysisk symfoni. Instrumenterne er en del af ”det faste møblement”. Her dufter af kaffe. På væggene musikplakater, fotos og frembringelser fra to elskede døtre, der udgør hans øvrige kulisse i hverdagens Skælskør.
Nodeark med rander fra en kaffekop, sangtekster, musiklitteratur, en blokfløjte, noterne til næste korprøve, og PC´en med indspilningsværktøjet er spisebordets sammenfattede version af mennesket, der bor her.

Lars Kristian lever og ånder for musikken og sangen.
Når han ikke optræder, underviser han. Hans kor er anerkendt vidt omkring, hans guitarundervisning efterspurgt, og han har et varieret repertoire at byde ind med. Han er vokset op i et hjem hvor musikken fyldte fra kælder til loft.
En far der var klassisk konservatorieuddannet, og en mor der gav ham sang med modermælken, og meldte ham ind i Slagelse Garden, da han var gammel nok til at blive optaget.
Dertil føjet en ungdom med social indignation, Røde Mor, Stones og Johnny Cash. Han startede med trommerne, gik over til sax´ en, og endte med guitaren fordi der, ifølge ham selv, var mere flere lækre damer i at spille guitar, end i de andre instrumenter.

Siden er den 6-strengede blevet hans faste følgesvend. Publikum og kor er Lars Kristians univers. De er hans daglige drug, og hans smør på brødet.
Det er omgivelserne, der, sammen med ham, trækker hver performance i en opadgående spiral. Målet er oplevelser med højst mulig langtidsholdbarhed. Hvor alle er med, gribes og engageres. Gerne så taget letter. For Lars er musikken – på scenen eller i undervisningen – drevet af en symbiose, hvor alle får optimal næringsværdi ud af samværet.
I far – rollen, …blandt vennerne, eller når du møder ham i byen, er han den stille og smilende fyr med hestehalen og guitarkassen. Når han åbner kassen er han entertainer.
Og du er med.

Lars Kristian Sørensen
Musiker