Thea Louise Meling

[lab_heading title=”Thea Louise Meling”][/lab_heading]

Bag en skillevæg i ”vandrehallen” på KIT værkstedet på Harboes Vænge sidder to af husets brugere med hovederne stukket sammen over en fælles skærm. Det er Thea der styrer processen. Ved et klik fyldes skærmen med et digitalt re- design af en temmelig forfalden fabrik i England. Designerbordets matsorte overflade er kun glimtvis synlig – det flyder med  3D prints, skitsetegninger og notater. Smykkekunstneren, Thea Louise Meling, er gået i lære som arkitekt. Hendes læremester, Knud Kapper har sluppet hende løs i hendes geometriske formler. Den triste fabrik skal forvandles til virksomhedsdomicil, der tør vise at de er fremme i skoene. Thea klikker igen. Foran dem et køkkendesign med buede elementer der svæver i rummet.

Både som smykkekunstner og som arkitekt in spe, udfordrer hun sin vanetænkning, men holder fast ved hendes fascination af det detaljeprægede indhold, der skaber rolige overflader. Det er som om hun er udstyret med en ekstra zoomlinse, når hun finder nye anvendelsesformer i det der fanger hendes skarpe øjne.

I hendes smykkeserie af filigran går hun linen ud. Man skal nærmest have en lup for at opnå den totale nydelse og anerkendelse af hendes små mesterværker.

Thea blev igen opslugt af en detalje, og Knud har vendt blikket mod væggen, hvor der hænger prints af detaljer i alle afskygninger.  Ny facade af metal der ruster, isat kæmpe rektangulære vinduer i hældningsgrader, der giver lysindfald i overvældende, mængder og inviterer beskueren indenfor.

Alle indvendige elementer er hævet fra gulvet. Små detaljer, der tilsammen skaber en helhed, hvor det tydeligt fremgår at Thea har sat sit personlige præg på et stykke af fremtidens bygningsarkitektur. Sansen for æstetik deler hun med Knud. Hendes søgen efter at skabe orden i det kaos af elementer, der skal indgå i det færdige resultat, er det der driver hende frem.

I Thea’s verden er det samme grundtanke og arbejdsmønster, hun performer på, uanset om det er et armbånd eller et amfiteater, hun giver sig i kast med.  Drømmen om arkitekturen har hun haft hele tiden. Hun har i forvejen en uddannelse som bygningskonstruktør, orologi replica italia og derfor er hun heller ikke selv overrasket over at hun lod sig rive med ind i Knuds verden, da de begge rykkede ind i KIT´s lokaler.  Deres fælles drøm er at kunne løse arkitekt- og indretningsopgaver som totalentreprise, og gerne med inddragelse af deres egne kolleger i KIT.  De er godt på vej!

Thea Louise Meling
Smykkekunster, artikitektlærling

Skriv et svar