Mia Hoffmann

[lab_heading title=”Mia Hoffmann”][/lab_heading]

Du finder Mia i ”Salonen 4xK – Kunst, Kjoler, Kaffe og Kiksekage” på Algade i Skælskør.

Lige nu står hun bag den håndtømrede bar midt i lokalet og langer hjemmegjort kiksekage over disken. Her dufter af friskbrygget kaffe. Møblerne er redesignet genbrugsguld. Sofapuder, der pryder både dem og butikkens hylder sammen med en masse andre tekstilvarer, er lavet af husets brugere. Et orgie af farver.

En syrisk kvinde kommer ned fra systuen på 1. sal. Hun kæmper med sømmen på en nederdel, hun er i gang med. Mia lader kiksekage være kiksekage og er ved hendes side. Et sort tørklæde og et lyserødt hår bøjet over stingene. Bag dem står en adventskrans lavet af fjer, flitter, englehår, en lynlås og dele af en Barbiedukke. De blev revet væk til jul, men Mia har gemt en enkelt til sig selv.

I Mia Hoffmanns verden er der farver. Vilde, stærke, kontrastfyldte, glade farver.

Hun tog engang til Brasilien i et år, fordi hun ville danse samba. Hun tog farverne og hele livsglæden med hjem og puttede dem ind i sine farverige kollektioner.

Hendes hjerte brænder for naturen og miljøet. Hendes eget bidrag er redesign og bæredygtig produktion.

Hun har lært sig selv at skabe unikadesign af materialer fra hvad som helst, der kan formsys til klæder.

Mia kan, med de rette værktøjer, forvandle en havetraktor til en balkjole.

Og nåede du ikke at læse Politikens leder fra 12. november forrige år, er den nu udkommet som kjole og hænger på en gine i butikken. Str. 36 !

SLOW FASHION hedder det.

Modsat gængse vintagebutikker, hvor du kan købe sidste års Chanel og Prada til halv pris, handler slow fasion om at både mærkevarer, samt ethvert andet brugbart materiale kan omskabes til et nyt design.

 

I Mias verden er bæreposen fra Føtex lige så værdifuld, som en kasseret minkpels. Hun sætter det hele sammen, og hun gør det direkte på ginen. En særlig færdighed i hendes fag, ved navn Coupe de Paris, som hun lærte på det International Fashion Institute – Margretheskolen.

Hendes kjoler er et politisk statement og ædelt håndværk til mindste detalje.

Mia er alt andet end stangvare. Hun vil ikke og kan ikke sættes i bås. Hun har adhd og er begavet nok til at malke diagnosen for alt, hvad den giver hende af kunstnerisk, skabende og igangsættende energi.

Hun vil helst iværksætte sammen med andre, være en del af et fællesskab og bare køre løs, når hun har søsat ideen. Hun er ikke leder, men iværksætter og entreprenør, og hendes hoved er som en plukkemoden frugt for enhver, der har noget at byde ind med.

MIAMEDMERE er et designbrand, der rækker langt ud over de fysiske rammer i Skælskør.  Hun er en del af designkollektivet – Designstore- i Fields, som hun var med til at starte i 2010. I 2017 startede hun et samarbejde med Slagelse Kommune i skabelsen af en social-økonomisk virksomhed/integrationsprojekt, hvor nyankomne flygtninge bliver mødt rolex replica orologi med god karma og kreativitet, bruger det danske sprog i praksis og udvikler bæredygtige designs.

Hver fredag aften gør Mia Salonen til et fælles samlingssted for kunst og kultur. Andre dage kan du finde hende i gang med kreative workshops.

Mia er mere end blot beklædningsdesigner. Hun er skabende kunstner og skabende for fællesskabet.

Mia Hoffmann
Beklædningsdesigner & iværksætter

Skriv et svar