Tippe Molsted

Skuespiller, performer og sanger

Kunstformen er ikke den afgørende, men netop udtrykket som en kunstform.

Som sanger, danser, skuespiller, harmonikaspiller og eventyrfortæller, mestrer Tippe Molsted mange discipliner og leger på kryds og tværs af disciplinerne.

tippe
tippe2
tippe3
tippe1
Skærmbillede 2020-03-01 kl. 11.29.51

Tippe Molsted lever med folkemusikken som en vital del af hendes væsen, virke og sin kunst.

Hun er uddannet på Folkemusikcentret ved Holstebro og igennem 20 år var hun tilknyttet centret, og her mødte hun traditionelle sangere og fortællere og blev betaget. Autenciteten i deres formidling var klar: ”Man kunne høre, at de mente det, de sang og fortalte, for det kom fra et naturligt sted i kroppen og kunne derfor udtrykke netop de følelser, som de ville. Man sang den, man var”. Tippe har igennem sin kunst og uddannelse tilegnet sig stor viden omkring danske folketradition, fortælling, sang og dans, og afholder kurser og foredrag til både voksne og børn.

Det er især arbejdet med stemmen som optager Tippe i hendes kunstneriske sfære. Ved at råbe, synge, lave lyde, efterligne dyrelyde og fortælle udforsker og undersøger hun med egen krop stemmen som et redskab.

Tippe har igennem 30 år været skuespiller i den internationale teatergruppe Vindenes Bro, som hun også er medstifter af og er hvert år aktiv i projekter ledet af Iben Nagel Rasmussen. I sit skuespillervirke bruger Tippe ca. halvdelen af året ansat som skuespiller ved Teatret Om, i Ringkøbing.

Foruden sit skuespil, har Tippe et stærkt samarbejde med Miguel Utreras fra Etnisk Scenekunst Laboratorium i Norge, hvor de laver Kulturelle byttehandler, forestiller og workshops.

Tippe er også tilknyttet maskeforeningen Magila, som er stiftet af KIT medlem Susan Albertsen.

tippe7
tippe5
tippe6
Skærmbillede 2020-03-01 kl. 11.25.35