Susan Albertsen

Maskemager

I et grænseland af teater, billedkunst og dans, bevæger Susan Albertsen sig i arbejdet med masken. Det er i alle dele af processen at Susan fordyber sig, fra fremstillingen af maskerne og deres udtryk som en kunstart, og til den performance som sker når maskerne bliver levende ved forskellige optrædener.

Susan Albertsen
susan5
susan2
susan 4
susan1

Susan Albertsen – Maskemager

Det er i mødet med kunst, filosofi , psykologi og tradition at masken lever og eksisterer for Susan Albertsen. Og ved at sætte fokus på masken, står masken som en selvstændig kunstform.

Susan har arbejdet med masken siden 1988 og blevet centreringspunkt i hendes kunstneriske virke. Masken er en mangfoldig kunstart som rummer mange muligheder. Det er i arbejdet med masken som et selvstændigt billedkunstnerisk udtryk, som levende skulptur, som et redskab i teaterarbejde og som en selvstændig disciplin i teater og dans, at Susan udforsker og forhelliger sig masken.

Med en lang portefølje af masketableauer, maskespil, maskedanse, maskeevents, optog og meget mere, er Susan en ivrig performer der tør rykke og røre ved folk, når masken og performancen sammen bliver magisk.

Som teater- og kunstprojekt underviser, er arbejdet med mennesker en naturlig del af arbejdet med masker for Susan. Det er med masken som udtryksform at mennesker igennem forskellige workshops og initiativer med Susan, skaber kunst og indsigt.

Begejstringen for masker og teater kommer tydeligt til udtryk i Susans engagement i foreningen Magila – MA for maske – GI for gigant – LA for lanterne. Som en af frontfigurerne i Magila, arbejder Susan med og vil udbrede kendskabet til den kunstart masker, giganter og lanterner tilhører. Det er et eventyrligt, farverigt, poetisk univers. Sammen med KIT kunstner Tippe Molsted, er det i samarbejdet på tværs af discipliner, at der skabes der magi med Magila.

susan6
susan 7
susan3
susan 8